KURSER

Vores erfaring er, at en stor andel af senfølgerramte efter seksuelle overgreb i barndommen er udfordret i forhold til SEKSUALITET, IDENTITET og RELATIONER. Hvorfor vores kurser er sammensat, med primær læring indenfor disse tre hovedområder.

Vi skræddersyer gerne kurser til fagprofessionelle og organisationer.

SEKSUALITET

Intimitet – mange er udfrodret i intimiteten, fordi de er udfordret i kontakten til egne følelser og kender ikke grundfølelserne på egen krop. Det bliver derfor utrykt at komme i kontakt med følelserne.

Det vil sige at man kan gå ind i det seksuelle rum, enten med en ‘jeg bør yde for den anden’ (præstation), ‘jeg lader mig bruge’ med videre.

Grænser – Grænseproblematik kommer tydeligt til udtryk i det seksuelle rum. Både i forhold til at mærke egne og andres grænser.

Tendenser – Vi ser en tendens til at intimiteten er udfordret hos senfølgeramte og kan komme til udtryk i form af: mekanisk sex, præstations sex, aseksualitet, lukken ned for seksuallivet, hyper aktivt sexliv, prostitution, gentagelsestrang og -tvang samt at skam blander sig med lyst – med alle de problematikker det giver i seksuallivet, parforholdet med mere.

Alle ovenstående elementer kan være del af et sundt og givende sex-og følelsesliv, ligesom det kan være ubalanceret og med til at genskabe uhensigtsmæssige gamle mønstre.

IDENTITET

Ydrestyret – vi er vokset op i dysfunktionelle familier, der gør at vi har fået uhemsigtsmæssigt indlært at andres behov er vigtigere end egne.

Sammenfiltrede følelser – I stedet for adskildte følelser, er en klassisk udfordring for os senfølgeramte at vores følelser er filtret sammen med andres følelser.

Kerneidentitet – Ikke har fået spejlet sin egen identitet, og derfor ikke fået mulighed for at kende den, giver identitetsproblemer og stress. Din kerneidentitet vil altid være intakt. De tråde du snupler i, er andres opfattelse af dig. Vi arbejder på kurserne aktivt med at undersøge og opdage kerneidentiteten og validerer at den, som det mest værdifulde i dig. Det er vores oplevelse at dette kun er muligt at validerer i samspil/relation med andre, hvorfor kurser er oplagt til denne proces.

RELATIONER

Perifære relationer – Vi oplever at mange af os senfølgeramte har fine kompetencer i forhold til at interagere, når der er kendte og tydelige rammer, vi allerede har afkodet. Dette kunne for eksempel være arbejdsliv, sport og lignende.

Nære relatrioner – En del af os er skræmt fra vis og sans i forhold til at lukke andre mennesker derind hvor vi er sårbare, mens andre kaster sig hovedkuls ind i symbiotiske relationer med smerte og afhængighedsfølelse til følge. Vi er ramt ind i at vi på et tidspunkt tideligt i livet har erfaret at et menneske, vi stolede på, misbrugte vores tillid så massivt, at vi ikke siden har lukket nogen helt derind. Hvis vi vil den nære givende relation, må vi langsomt åbne ind til det sårbare. Når vi åbner til det inderste sårbare imens vi føler os rummet, mødt og set med kærlige og omsorgsfulde øjne, har vores lagrede skam og forkerthedsfølelse mulighed for at blive helet.